Kinderboek pas na 30 jaar uitgegeven

Elly De Schryver stelt dertig jaar na datum haar boeken voor in het kinderboekendorp

PUURS, 12 juni 2009 – Naar aanleiding van de aanwezigheid van UniBook in het kinderboekendorp op de zomerhappening van 12 tot 14 juni in de nationale plantentuin in Meise, zetten wij graag het unieke kinderboek van Elly De Schryver in de kijker. Zij schreef 30 jaar geleden als kind een boek dat ze onlangs uitgaf.

Tienermeisje van dertig jaar geleden

Elly De Schryver, een zeer toepasselijke naam in deze context, aschreef 30 jaar geleden, boeken over dingen die een meisje van dertien zoal bezig houden: vrienden maken, naar school gaan, pesten op school, eerste verliefdheid … Dat alles is in die dertig jaar nog niets veranderd. Dat weet Elly omdat ze ondertussen zelf al vier grote dochters heeft.

Boek van dertig jaar geleden

Zeven jaar geleden bij het opruimen van de zolder, doken de boekjes die Elly destijds schreef terug op. Jarenlang beleefden Elly’s dochters er veel plezier aan, maar toen zij op de boekenbeurs UniBook leerden kennen, besloten ze dat het wel eens tijd was om dit ook voor het grote publiek beschikbaar te stellen.

Elly De Schryver: “Aan de inhoud van de boeken werd in die 30 jaar niets veranderd, zelfs de schrijfstijl is helemaal authentiek.”

Het originele dertig jaar oude boekje was er eentje met vuile, op een ouderwetse typmachine getikte bladzijden, originele tekeningen en dit alles bijeengehouden met een koordje en een kartonnen kaftje errond. Daar is nu dus met behulp van de website www.unibook.com een volwaardig boek van gemaakt. De kaft werd zelfs ontwikkeld door de dochters van de schrijfster zelf. Zij staan trouwens ook op de covers van de boeken.

Elly zal zondag 14 juni om 14u als auteur aanwezig zijn en geeft een voorlees- en signeersessie op de UniBook-stand voor alle geïnteresseerden. Kom zeker eens langs!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s