7 tips om je ebook te promoten

Heb je een ebook geschreven? Dan wil je die zeker aan veel mensen een ebook verkopen. Hier zijn alvast enkele tips:

  • Stuur e-mails naar je kennissenkring om je ebook te verkopen. Kennissen zijn vaak de eerste kopers van jouw ebook en kunnen door word-of-mouth nog extra kopers genereren.
  • Promoot je ebook op sociale netwerken: start een auteurs pagina op FaceBook . Deel de link van je e-book op jouw profiel, sluit je aan bij groepen die iets met de inhoud van je boek te maken hebben en promoot op deze groeps pagina jouw boek.
  • Indien je nog geen eigen website hebt, maak er één. Daar kan je alvast een link zetten naar jouw ebook. Je website bevat best een blogsysteem zodat je snel nieuwe inhoud kan toevoegen.
  • SEO: Bepaal een aantal keywords waarvoor je wil scoren. Voor elke van die keywords schrijf je dan een blogpost op jouw website. Die blogpost deel je dan op verschillende sites (zoals nujij.nl,ekudos.nl,netjes.be). Resultaat: een hoge ranking in de zoekmachines voor keywords die te maken hebben met jouw ebook.
  • Gebruik Google Adwords om jouw ebook te promoten. Spendeer geen tientallen euro’s per dag. Met een budget van 1 euro per dag en een cost per click van 10 cent per click, bereik je 10 geïnteresseerde personen per dag. Gebruik hiervoor hyperspecifieke keywords die bestaan uit een combinatie van 3 of meer zoekwoorden.
  • Verstuur een PR bericht omtrent je ebook. Verstuur je bericht zowel naar gedrukte media als naar online media. Vergeet zeker niet de interessante weblogs in jouw vakdomeinen. Verzend steeds een recensie-exemplaar in PDF als bijlage bij je e-mail. Tips om bloggers te benaderen vind je op dit MarketingFacts-artikel.
  • Verspreid je ebook ook in gedrukte vorm. Veel mensen vinden het maar niets om een hele tijd op een scherm zien te staren en geven de voorkeur aan een echt gebruikt boek. Via de website www.unibook.com is het mogelijk om het PDF-bestand van je ebook op te laden en automatisch je boek te koop beschikbaar te stellen in de boekenwinkel. Wordt je boek besteld, dan wordt het per stuk gedrukt en verzonden naar de koper.

Meer over je ebook promoten

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s