Kinderboeken uitgeverij zoeken

Als je een leuk kinderverhaal geschreven hebt, wil je dat natuurlijk uitgeven. Bij het kiezen van een uitgeverij, is het belangrijk om rekening te houden welke genre de voorkeur geniet van de uitgever. Uitgevers van wetenschappelijke boeken gaan bijvoorbeeld geen kinderboeken uitgeven.

Sowieso is het heel moeilijk om een kinderboek uit te geven, meer dan 99% van de boeken die naar een uitgever worden gestuurd, worden uiteindelijk teruggezonden. Zeker als je nog niet bekend bent, is het zo goed als onmogelijk om een kinderboek gepubliceerd te krijgen.

Houd dat je niet tegen, dan kan je eens proberen bij volgende uitgeverijen die gespecialiseerd zijn in kinderboeken. :

Maar een nieuwe manier om je boek uit te geven is je kinderboek online te publiceren via print on demand. Zo kan je zelf een kinderboek uitgeven via wwaow.com . Het voordeel is dat ieder boek gepubliceerd wordt, er zijn geen opstartkosten en je bepaalt volledig zelf hoe je boek er uit komt te zien.

ekudos nujij bligg netjes msn reporter delicious
Advertenties

9 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

9 Reacties op “Kinderboeken uitgeverij zoeken

 1. In mijn zoektocht naar een uitgever voor mijn super eigentijdse kinderboekenserie ‘Ilias in Maggelspace’, een uitgever die wél buiten de gebaande paden wil kijken, kwam ik dit bericht (toevallig?) tegen.
  ‘Sorry past niet bij ons fonds’ is het standaard briefje van uitgevers als reactie op een manuscript, dat automatisch vervaardigd lijkt en mij weinig vertrouwen geeft in het beoordelingsproces erachter.
  ‘Nee, gelukkig past het niet bij wat er al is! Het is namelijk origineel én eigentijds. En weet u wel hoe goed de serie (die ik zelf nu uitgeef) aanslaat bij kinderen, die uw graadmeter zouden moeten zijn toch?’
  Helaas kan ik me met deze woorden nooit rechtstreeks richten tot degenene die mijn boeken niet op waarde heeft kunnen schatten, want uitgeverijen lijken onneembare forten voor nieuwe schrijvers zoals ik zelf.
  Enige troost van herkenning in dit bericht. Ik bevind mezelf in groot gezelschap van 99% waaronder ooit ook Rowling…
  Hartelijke maggelgroet,
  Karin Vrielink

  • En gelukkig kan ik bijna twee jaar naar deze reactie melden dat zelfvertrouwen (en dat van enthousiaste lezers!), geduld en passie hebben geleid tot het gedroomde: een contract voor deel 1 van Ilias in Maggelspace bij uitgeverij De Graveinse Abeel. Want er bestaan gelukkig ook nog pioniers, uitgevers die zich juist wel buiten de gebaande paden willen begeven.
   Enkele aanvullende tips voor andere onbekende schrijvers: kijk eens naar schrijfwedstrijden (bv op Schrijven Online), of laat je manuscript eens professioneel beoordelen (bv door Big Bang Express waar ik het veel aan heb gehad). En blijf er vooral in geloven en hard aan werken!

 2. Beatrice

  Dank je wel Karin. Dit is het meest aanmoedigende stukje van de hele site! Gefeliciteerd met de publicatie van je kinderboek!

 3. Demarteau

  Ja, ik wil wel even reageren,namelijk, ten eerste ik ben 82 jaar, ben vorig jaar na het overlijden van mijn vrouw, begonnen met het verzinnen van verhaaltjes,
  Maar er is , zo als u al schrijft , geen die interessen heeft, iedere keer , past niet in ons fonds. het zijn kleine verhaaltjes , men zou ze kunnen bundelen.

  • Beste Demarteau,
   Wat geweldig dat u bent begonnen met schrijven! Die afwijzingen zijn vervelend en ze overkomen ons helaas (bijna) allemaal. Voor mij blijft het belangrijkste dat ik geniet van het schrijven. U kunt eens uw verhalen aan een aantal kinderen laten lezen? Of iets gerichter schrijven voor een wedstrijd? Deze lijkt mij zelf bijvoorbeeld erg leuk:
   http://www.febe-support.nl/13.0%20uitnodiging%20kinderverhalenwedstrijd.pdf
   En persoonlijk heb ik ook veel gehad aan manuscriptbeoordeling om mezelf te verbeteren. Ik heb dat bij Big Bang Express gedaan, maar er zijn er velen!
   Succes en vooral veel plezier met het schrijven!

 4. Franzani

  Hallo Karin,

  Wat fijn dat jij geluk hebt gehad. Want zo kan ik het wel stellen. Maar van harte gefeliciteerd. Ik ben een oma van 69 jaar en schrijf al lang. Maar je komt inderdaad niet aan de bak. Ik heb nu een kinderverhaal geschreven over de dood. Het lijkt bizar maar het is, denk ik, hartverwarmend. ik heb het laten lezen en men is erg gecharmeerd. Maar zoals het is, niemand reageert. Misschien het beste om via internet een uitgever te zoeken die het wel wil uitgeven
  Succes met je werk. Lieve groet van Oma Franzani

  • Hallo Oma Franzani,
   Ik heb zeker geluk gehad! En daarnaast ben ik er ook van overtuigd dat het een kwestie van lange adem en hard doorwerken is. Als het goed is en door de doelgroep gewaardeerd wordt, dan komt die waardering er wel. En misschien nog wel belangrijker, ik schrijf omdat ik de verhalen die ik in mijn hoofd heb kwijt wil en als dat gelukt is, dan is het voor mij al een succes. En als er daarna maar één of een paar kinderen zijn die er intens van hebben genoten, ben ik gelukkig. Natuurlijk is een groot publiek ook mijn droom, want ik vind dat elk kind de kans zou moeten krijgen om mijn verhalen te lezen, maar als ik daar mijn schrijversgeluk uit zou moeten halen, was ik elke dag ongelukkig…
   Min beste tip is om eens mee te doen met schrijfwedstrijden voor de doelgroep. Ik heb zelf nu 2x prijs gehad bij de John Flandersprijs van uitgever Averbode, in België een belangrijke prijs. De beoordeling gebeurt daar anoniem en uiteindelijk beslist een kinderjury. En als je het mij vraagt, is dat precies zoals het hoort :))
   Veel succes verder!
   Lieve groeten terug,
   Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s